9. kesäkuuta 2015

Hampurilaisruokaa

Me teemme varmaan 90 % ruokaostoksista Lidlissä. Jokunen viikko sitten sinne ilmeistyi pikkuhampurilaisia, joita tyttö ystävällisesti pyysi ostamaan. Me käymme todella harvoin mäkkärissä tai vastaavissa, mutta kotitekoisia hampurilaisia on mukavaa tehdä silloin tällöin. Vaikka mielikuva hampurilaisesta on epätervellinen, omilla valinnoilla voi vaikuttaa siihenkin. Onko hampurilaisen kuoret pelkkää pullaa? Millaisesta lihasta ja miten pihvin valmistat? Laitatko väliin juustoa ja majoneesia vai riittäisivätkö vain kasvikset? Mitä hampurilaisen kanssa tarjoillaan? Toki hampurilaisen kuoretkin voisi leipoa itse, mutta useimmiten me ostamme ne valmiina. Pihvit teemme itse naudan jauhelihasta. Ja lisukkeina käytämme paljon kasviksia. Bon Appétit!

Pöytää koristavat lasten keräämät voikukkakimput. Hampurilaisten kanssa meillä oli tarjolla uunissa kypsennettyjä kasviksia ja bataattitikkuja. Vielä pöydästä puuttuvat tomaatit ja suolakurkut.


Tytön keräämä kauniin keltainen voikukkakimppu.
Kun minä laitoin ruokaa, tyttö askarteli isille nuudeliannoksen ensinälkään. Ihan itse, ilman ohjeistusta tai apuja.
Ja ruoan päälle askartelimme vielä yhdessä ystävälle syntymäpäivälahjaksi lahjakortin hampurilaisiltapalalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!