Joulupavlova on helpohko jälkiruoka joulupöytään. Vain marenkipohjan valmistus on hidasta. Se kannattaakin tehdä vaikka jo pari päivää ennen valmiiksi, säilyttää kuivassa esim. uunissa ja täyttää viime hetkellä.
Marenkipohja
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Vatkaa kananmunat vaahdoksi, lisää sokeri. Laita uunipellille haluamaasi muotoon ja kokoon noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Paista 100 asteisessa uunissa pari tuntia tai kunnes marenki irtoaa leivinpaperista.
Päälle
2 rkl luumuhilloa
2 dl kermaa
200 g rahkaa
2 tl sokeria
Marjoja
Levitä marenkilevyn päälle luumuhilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri. Purosta rahkaseos kakun päälle. Koristele marjoilla.
Huomioitavaa
- Marenki kostuu hillosta aika nopeasti, joten tämä kannessa tarjoilla aika pian valmistuksen jälkeen. Kostunut marenki ei tahdo irrota alustasta.
- Tätä ohjetta on helppo varioida oman maun mukaan.
- Hyvä jälkkäri tuhdin ruuna jälkeen, sillä tämä on aika ällömakea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!